Bostadshuset

Rönnsåker Logotyp

Vårt drömhus

Vi är mitt uppe i processen att hitta, designa och bygga vårt drömhus – med ekomaterial och kretsloppssystem. Vårt hus ska vara en plats för gemenskap för alla som lever här, med rum för samtal, lek, arbete, hantverk och vila. 

Vi vill ha ett lite större kök för att förädla vår skörd och laga gemensamma middagar och sitta ner tillsammans. Nära köket vill vi ha både växthus och jordkällare – fyllda av odlingar och skörd. En utvald del av huset ska också rymma alla er som kommer hit – till kurser, föredrag eller festligheter.

Vi vill kunna värma oss med ved från platsen och andra förnybara system. Givetvis vill vi också ha komposttoalett för att kunna ta hand om vår näring.

Rönnsåker Rönnbär

Gemenskap

Vi värdesätter kollektivets gemenskap och den tid vi delar tillsammans. Genom att arbeta tillsammans och dela på sysslor finner vi styrka och glädje. Även möjligheten att kunna dra sig tillbaka i trädgård, koja eller natur är viktig för oss som bor här. Alla ytor är därför inte gemensamma och bara en liten del är för offentlig verksamhet.

"Jag längtar efter att leva här i en grupp där vi både stöttar varandra, arbetar och gör roliga saker ihop.“

My