Om oss

Skogsträdgårdens Växter Logotyp

Om oss

Hanna är växtnörden som vill odla alla ätliga perenner hon kommer över. Hon trivs som bäst när hon skapar och skulpterar gärna i både visningsträdgården och i sin egen trädgård. Hon har alltid koll på minsta detalj och odlar frö till nästan allt som vi drar upp.

My brinner för både det odlade och det vilda. Skogsträdgård är ett sätt att knyta ihop de delarna av livet, men också odlade ängsväxter inpå knuten. Förutom arbetet i plantskolan håller hon naturguidningar, hantverksworkshops och samtal för att stärka kontakten mellan människor och annan natur.

Vår väg hit

Det började med en kurs på Holma folkhögskola 2016. Hanna gick skogsträdgårdskursen och som trädgårdsentusiast sedan barnsben, florist och permakulturdesigner började hon designa skogsträdgårdar.  Problemet var bara att det inte gick att få tag på alla de där fantastiska växterna som behövdes för att göra designerna till verklighet.

En ny plantskola behövdes, så hon startade en tillsammans med kursare och så fanns äntligen Skogsträdgårdens växter - till glädje för skogsträdgårdsodlare och trädgårdglada på spaning efter spännande växter och rabatter att skörda från. Ett och ett halvt år senare kom My, med ett mångårigt engagemang i permakultur och Holma Skogsträdgård, in i bilden, med en nyväckt önskan att driva plantskola för att sprida skogsträdgårdsväxter.