Om oss

En plats med odlingar för framtidens mat. Regenerativa kretsloppssystem, med och i naturen!
Rönnsåker Logotyp

Rönnsåker

Plötsligt fanns den där – en vackert kuperad fastighet till salu. Med knotiga ekar, öppen betesmark och en björkbevuxen kulle. På landet men också gångavstånd till alldeles lagom stora Höör och ett stenkast från Holma folkhögskola. 

Det var där vi ville vara.

Där vi ville förverkliga drömmen om att både leva och samarbeta med andra kring en livsdröm och samtidigt ha sitt eget lilla krypin. Äntligen få leva ett enkelt liv nära naturen och odla och skörda vår mat från träd, buskar och fleråriga örter i ett ätligt ekosystem.

Om oss

Det började med att Hanna och My träffades på en kurs 2018. Hanna viftade med ett kompendie om att bo i kollektiv och ha tinyhouses. My hakade på. Att det skulle vara ett kollektiv på landet med möjlighet att odla och utveckla våra kunskaper om permakultur och skogsträdgård var givet. 

My drömmer om en gemenskap baserad på naturkontakt och djupa samtal, om god hemodlad mat och att se skogsträdgården växa medan vi blir gamla. Hanna älskar att vara i kreativitet och skapa vackra, smarta lösningar på… allt. Hon gillar verkligen att arbeta ihop med andra och gör de godaste fikorna.

Vi har sedan många år arbetat med natur och miljö, klimat, hållbar matförsörjning, permakultur och skogsträdgård. Nu fortsätter vi arbeta med dessa frågor och lever samtidigt en del av den lösning som vi tror på. I nuläget bor vi tre personer på platsen och drömmen är att bli några till för att kunna skapa en fantastisk plats att bo, verka på och besöka.

“Jag vill leva som jag lär och bygga upp nåt som känns hållbart i världen. Skörda min mat hemma, pumpa upp vatten ur vår grävda brunn och leva med hållbara kretslopp.”

My

Rönnsåker Rönnblad

Vårt driv

Vi är övertygade om att vi människor kan leva liv som gör det möjligt att vara en positiv kraft i världen. Vi vill vara en del av den förändringen och visa att det är härligt, meningsfullt och givande att leva ett liv där vi är med och bygger upp en plats som skapar mer resurser än vi förbrukar. 

Vi drivs av drömmen om att se våra odlingar växa till matproducerande skogsekosystem som kommer att leva, utvecklas och lagra koldioxid långt efter det att vi dött. Skogar som är fulla av mångfald och resurser för framtiden. Vi själva växer när vi kan ta saken i egna händer och göra skillnad på vår plats. Vi vill skapa nya lösningar för ett långsiktigt hållbart liv och inspirera andra att hitta sina vägar mot en grönare framtid.