Rönnsåker Rödhake

Föreläsningar

Den fantastiska skogsträdgården

Det här är en inspirationsföreläsning för nya och gamla skogsträdgårdsvänner, ja till och med för den som ännu inte vet vad en skogsträdgård är.

Vi dyker ner i jorden och får en inblick i det förunderliga som omger oss och hur naturen samspelar och skapar det vi ser omkring oss. Vi stannar upp och förundras över det stora i det lilla. Föreläsningen bjuder på förståelse för vad en skogsträdgård kan vara, men också på växtinspiration och tankar kring hur vi kan skapa vår trädgård för att trivas i den.

Hanna Jönsson föreläser tillsammans med sina inspirerande bilder från sin trädgård Under eken

mail@hannajonsson.com
070 353 23 99

Tid: 1-1,5 h
Pris: 6000 kr exkl. moms

Skogsträdgård & Ätliga perenner

En inspirationsföreläsning om skogsträdgårdsodling och hur du kan odla och använda ätliga perenner i vilken trädgård som helst. I en skogsträdgård samsas träd, buskar, klätterväxter och olikhöga perenner i ett ätligt ekosystem. Tänk att gå ut och skörda smakrika sallader i blommande rabatter, grönsaker till i skuggan under äppelträdet och efterrättsväxter från odlingar som pollinatörer fullkomligt älskar. Med ätliga perenner kan du få en lång och varierad skördesäsong med många spännande smaker. 

Jag föreläser med inspirationsbilder från Holma skogsträdgård och tar med plantor av ett urval ätliga perenner att titta på.

Jag har även möjlighet att ta med plantor till försäljning i samband med föreläsningen. Vid bokning för grupper större än 50 personer ökar priset.

Föreläsning med My Kjellberg, Myricas
my@myricas.com
0768 63 45 34

Tid: 1-1,5 h
Max antal personer: 50
Pris: 5000 kr exkl. moms

Skogsträdgårdsdesign

Det här är en föreläsning för er som funderar på att skapa en skogsträdgård och vill få verktyg och inspiration att sätta igång.

Hur börjar jag? Hur skapar jag en design som passar mig och mitt sammanhang? Hur gör jag en karta och vad ska jag ha för etableringsstrategier?
Hanna delar med sig av sina strategier och snabbspolar hur en skogsträdgård kan bli till från idé till färdig trädgård. Självklart får ni lite växttips också!

Hanna Jönsson föreläser tillsammans med sina inspirerande bilder från sin trädgård Under eken.

mail@hannajonsson.com
070 353 23 99

Tid: 1-1,5 h
Pris: 6000 kr exkl. moms

Smaka på skogsträdgården! 

Vad är en skogsträdgård och varför är ett sådant odlingssystem så smart? Och, hur smakar egentligen en vacker trädgård? All mat växer inte i raka rader i ett trädgårdsland på baksidan av huset - utan kan lika gärna finnas i den vackra perennrabatten utanför dörren. I den här föreläsningen får du inspiration kring vad du kan odla i en perenn ätlig trädgård, hur vackert det kan bli och vilka fantastiska smaker trädgården kan bjuda på.

Hanna Jönsson föreläser tillsammans med sina inspirerande bilder från sin trädgård Under eken. I denna föreläsning får du också ta del av smakerna genom skörd från några av Hannas favoritperenner!

mail@hannajonsson.com
070 353 23 99

Tid: 1-1,5 h
Max antal personer: 80
Pris: 7000 kr exkl. moms