Naturkontakt

Myricas-logotyp

Naturvägledning och närvaro

Vi smög genom den glesa granskogen. Barfota, med ögonbindel. Varje steg var ett möte med mossa och skrovliga stenar. Kroppen var helt uppfylld av nuet och att uppmärksamma varje antydan till ljud från fotens möte med underlaget. Just därför uppfattade jag också skogens ljud med ny intensitet - kungsfåglars ljusa röster, vinden i träden och knakande kvistar.

Det var ett nytt sätt att möta naturen och jag älskade det. Jag ville ge det vidare till fler. Genom att guida, leda grupper och berätta sagor ger jag nu möjligheter att få vara i sina sinnen och kroppar, i nyfikenhet, fascination, förundran och närvaro.

“Jag har blivit påmind om att jag tillhör naturen” - kursdeltagare

Jag för även praktisk överlevnadskunskap vidare - lär känna smaken av skirgröna vilda växter om våren, lär dig göra upp eld eller prova på naturhantverk. Jag nålbinder, växtfärgar, flätar, täljer, tovar och garvar skinn.

Du kan komma på evenemang eller boka en gruppaktivitet här på Rönnsåker. Jag håller också kortkurser på Holma folkhögskola, workshops och guidningar i Skrylle, Söderåsens nationalpark och naturen kring Höör. Eller kanske i din närnatur?

“Fint att möta naturen i grupp, alla på sitt sätt” - deltagare på guidning

Kattugglan kallar i kvällen
kvarsittande löv rasslar
mellan ropen